Kannattaako koira pukea

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkeli julkaistu:23.11.2019
  • Artikkelin kategoria:Yleinen

Mantteli on koiran takki siinä kuin ihmiselläkin. Ja syyt käyttöön ovat tismalleen samat kuin ihmisilläkin: kun on kylmä tai turhan märkää. Koiran turkki suojaa, puhutaan säänkestävyydestä, mutta sillä ei saa perustella piittaamattomuutta. On aivan se ja sama mitä aikoinaan on luultu, niin koira puetaan yksilönä tarpeeseen. Se tarkoittaa, että jos valjakkorotuisella alusvillaisella koiralla vatsa reagoi syksyn kylmään ja märkään, niin se siirretään tuulipukukansaan ja pyritään suojaamaan vatsa.

Manttelien käytössä ei kannata myöskään liioitella. Se, että omistaja palelee on yhtä huono perustelu pukea koira kuin että ruokkisi rekkunsa vain siksi, että itsellä on nälkä.

Podcastissä juttelen mantteleista ja niiden käytöstä.

https://www.katiska.eu/koira/varusteet/110-koiran-mantteli-suojaa-kylmalta/

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen