Perjantaitarpeet: Tryptofaani

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkeli julkaistu:31.10.2020
  • Artikkelin kategoria:Koira

Sähkopostilistalla julkaistaan ei-niin-vakavasti-otettavia listoja eri ruoka-aineista ja koiran tarpeista. Jatketaan samaa linjaa (nimi pysyy perjantailistana, mutta julkaisupäivä voi olla ihan mitä sattuu). Perjantaitarpeen tarkasteltavana on rauhallisuutta lisäävä ja keskittymiskykyä parantava tryptofaani.

Olen listannut paljonko eri ruokia on annettava, jotta 20 kilon koiran koko päivätarve täyttyisi sillä nimenomaisella ruualla. Se ei tarkoita sitä, että kukaan nimenomaan antaisi niitä, tai että moisia ylipäätään kannattaisi antaa koiralle.

Idea on kahdessa. Osassa ainesten määrät ovat niin naurettavia, että se saa nauramaan – no, ainakin minä nauroin kun koostin niitä. Toinen syy on se, että osaa ruoka-aineista joku jossain joskus on vakavissaan vinkannut koirille. Kun tietää paljonko pitäisi antaa koko tarpeeseen, niin saa pienen kuvan mitä mahdollisuuksia ruoka-aineella X ylipäätään olisi.

Koira saa yleensä ruuastaan riittävästi normaalitarpeeseen tryptofaania, vaikkakin tryptofaanin aito tarve on hieman paljon kysymysmerkki. Joten otetaan lähtökohdaksi 1000 mg, jota monet ovat käyttäneet 20 kg koirilla lisäravinnepuolelta raketti- ja ääniarkuuden ansiapuna.

naudanjauheliha 17 %, 2200 g

– heraproteiinikonsentraatti 67 g
– kuivattu liha 125 g
– naudanmaksa 278 g
– paistettu pekoni 329 g
– vehnänlese 355 g
– seiti 435 g
– pasta 541 g
– grillimakkara 585 g
– kananmuna, 60 g 9 kpl
– ohrasuurimo 834 g
– valkosipuli 878 g
– porilainen, kaikilla mausteilla 1,3 kg
– ternimato 1,7 kg
– härkäpapu, tuore 1,8 kg
– nokkonen 2,8 kg
– hapankaali 5,4 kg
– porkkana 14,3 kg
– ruusunmarja 50 kg
– pellavaöljy ei sisällä tryptofaania

Vilkaise nämäkin:

 

You are currently viewing Perjantaitarpeet: Tryptofaani
Tryptofaania saa helpoiten lihasta.

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen