94: Koiran ruoka-aineallergian kuivamuonapaketti (podcast)

Omistajat ja eläinlääkärit diagnosoivat kilpaa koirien allergioita ja useimmiten molemmat aivan yhtä vahvoin perustein: puhtaasti arvaamalla sen mukaan mitä milloinkin kuivamuonan valmistusaineiksi väitetään. Useimmiten kyse ei vaan ole allergiasta, vaan kuivamuonien ongelmista tai yliherkkyydestä.

Virhediagnoosit johtavat virhehoitoihin, mutta tuo ei onneksi ole idean tasolla suurikaan ongelma, kunhan kuviteltua maissiallergiaa ei aleta hoitamaan tonnin hintaisella siedätyshoidolla. Eliminaatio on ainoa tapa selvittää koiran ruoka-aineallergiat, mutta se saattaa olla vaikea toteuttaa onnistuneesti käytännössä. Tämä johtuu siitä, että kuivamuonista ei saada eri tekijöitä erikseen, vaan ne ovat useiden eri valmistus- ja lisäaineiden tiukka paketti. Useimmitten varsinaista eliminaatiota ei edes tarvita, koska tarve onkin rakentaa koiralle sopiva ruokapaketti.

Kuivamuonien ongelmat ovat esimerkiksi

  • raaka-aineiden laadussa
  • raaka-aineen nimi ei kerro millaista on käytetty (herne ei olekaan hernettä, vaan ruokateollisuuden puristusjätettä jne.)
  • merkkien tapa tehdä ruokia sekä alihankkijoiden laatu vaihtelevat

Kun koiralla on ongelmia, niin kannattaa käyttää ongelmien korjaamiseen alan osaajia. Putkimiehet korjaavat putkia, sähkömiehet sähköä ja Katiskan puhelinpalvelun kautta korjataan koiria.

Kaffepaussin aika
Kaffepaussin aika
94: Koiran ruoka-aineallergian kuivamuonapaketti (podcast)
Loading
/
You are currently viewing 94: Koiran ruoka-aineallergian kuivamuonapaketti (podcast)

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen