105: Työtä ja näkkileipää koiralle (podcast)

Laihduttaminen on ikuisuuskysymys, puhuttiin sitten koirista tai niiden omistajista. Osalla se onnistuu tuosta vain, meille muille laihtuminen on elinikäinen projekti.

Koirilla laihdutuskuuri on toisaalta helpompi kuin ihmisillä, jos omistaja vain sitoutuu asiaan. Syy on hyvin yksinkertainen. Kun koira laihduttaa, niin omistaja voi silti jatkaa hyvällä omallatunnolla pullan pupeltamista ja sohvamakuuta. Koiran ruuan leikkaaminen on paljon helpompaa. Siksi Kaffepaussissa puhutaan aika paljon ihmisistä, vaikka aiheena on koiran laihduttaminen.

Laihtumiseen ei ole oikotietä. Ensin on ruuan vähennyttävä, tai ainakaan kaloreita ei saa tulla entiseen tapaan. Seuraavaksi rasittavan liikunnan on lisäännyttävä, ja se kysyykin jo omistajaltakin selkärankaa.

Podcastissä selviää muutama muukin asia. Kuten että miksi välillä koirien ylipainossa puhun vain ruuasta ja joku toinen kerta vain liikunnasta.

Hieman piipahdetaan myös greyhoundien treenaamiseen ja vilkaistaan mitä koirien bodauspuolella on minusta vikana. Se mitä en halunnut sanoa ääneen, mutta tulkoot kirjallisena, on se fakta, että jos koiria treenataan nimenomaan weight pullingiin, niin koirien ei tarvitse olla kisakunnossa talvella. Silloin tiukan hoikkuuden ihannointi palvelee vain omistajan pätemistä. Jos halutaan etsiä yhtymäkohtaa ihmispuolelta, niin moniko on nähnyt fittness-finalistin rasvaprosentilla olevaa voimanostajaa?

Podcastissa vinkataan luentoon urheilukoiran palauttamiseen. Tämä kaikille aktiivisesti ja tavoitteellisesti liikkuvien koirien perusvaatimus osaamisen suhteen löytyy täältä:

Ja aikaisempaan vlogiin pääset tästä:

Ja näitähän löytyy pari lisää (kuten sanoin, ikuisuusaihe):

Ja…

 

Kaffepaussin aika
Kaffepaussin aika
105: Työtä ja näkkileipää koiralle (podcast)
105: Työtä ja näkkileipää koiralle (podcast) 1
/
You are currently viewing 105: Työtä ja näkkileipää koiralle (podcast)

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen