106: NRC-uskovaisuus (podcast)

Podcast kiinnostanee vain sellaisia, jotka ovat innostuneita teoriasta ja mikä sekä miksi säätelee koirien ravitsemusta. Erotetaan kaksi asiaa: pilkuntarkka usko NRC:n suosituksiin ja NRC:n suositusten taustojen ymmärtämisen tuoma kyky soveltaa ne käytäntöön niin, että koirat saavat parhaan mahdollisen ravitsemuksen.

NRC tarkoittaa National Reseach Counciliä, joka on USA:n kongressin kirjaston elin, joka kerää yhteen tutkimustiedon ja rakentaa Yhdysvalloille (ja koko muulle maailmalle) standadit suunnilleen kaikkeen ravitsemukseen liittyvään: koirille, kissoille, hevosille, lampaille, naudoille, käärmeille, kanarianlinnuille… ja ihmisille. Kun puhutaan koirien ravitsemuksesta ja koirien tarpeista ravinnolle, niin tarkoitetaan aina NRC:tä. FEDIAF, joka on EU:n alla toimiva valmistajien elin, taasen ohjaa ja määrää täysravintojen vaatimuksia, mutta nekin standardit perustuvat NCR:n työhön. USA:ssa toimiva AAFCO on eurooppalaista FEADIAF:ia vastaava elin.

Käytännössä tuo kaikki tarkoittaa, että koirien (ja kissojen) kaikki ravitsemusvaatimukset ovat läpi läntisen maailman tismalleen samoja ja erot ovat marginaalisia.

Podcastissä myös ihmetellään (Helsingin) yliopistoon pesiytynyttä näennäistieteellisyyttä, jonka pohja on aidosti huuhaassa. Kun viimein päästään kalsiumin ja sinkin suosituksiin, niin piipahdetaan hetki täysravintojen reseptiikassa.

Podcast on hyvin pitkälle sellaisia asioita, jotka ravintokouluttajan on osattava, tai edes ymmärrettävä, ja sitä kautta tarjota asiakkaalle kunnollisen neuvot ilman, että täytyy kertaakaan mainita NRC:

Ravintokouluttaja – KatiskaStore

Kaffepaussin aika
Kaffepaussin aika
106: NRC-uskovaisuus (podcast)
106: NRC-uskovaisuus (podcast) 1
/
You are currently viewing 106: NRC-uskovaisuus (podcast)

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen