76: Astmapöhinää (podcast)

Omistajilla on usein yksi salattu pelko. Mitä jos tulee allergiaoireita tai astma, niin mitä tehdä. Kärsiäkö vai luopua koirasta. Jos oireet ovat pahat, niin vaihtoehtoja ei ole ja koirasta luovutaan.

Itseään (tai perheenjäseniä) ei tapeta vain siksi, että koira on rakas. Ja jos perheessä on jo valmiiksi allergiaa koirille, niin ei huijata itseään ostamalla allergiavapaan koiran. Ei sellaisia ole.

Mutta jos oireilu kehityy hitaasti ja pysyy kurissa, niin hieman apua saattaa saada altistumisajan leikkaamisessa ja tärkein siinä on makuuhuoneen julistaminen koiravapaaksi alueeksi.

Jos koirasta on kuitenkin pakko luopua, niin ehkä hieman lohduttaa ajatus, että ei koira aidosti piittaa – sille kelpaa kuka tahansa mukava, joka hoitaa ja antaa ruuan.

Tai ehkä tuo ei olekaan lohduttava ajatus, koska se vie illuusion koiran ehdottomasta ja ikuisesta rakkaudesta sekä kiintymyksestä. Kuten teineinä totesimme, rakkaus ja rokkenroll on ikuista, mutta tytöt vaihtuu,

Kaffepaussin aika
Kaffepaussin aika
76: Astmapöhinää (podcast)
76: Astmapöhinää (podcast) 1
/
You are currently viewing 76: Astmapöhinää (podcast)

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen