92: Koiran (yli)juottaminen (podcast)

Varsinkin liikkuvien koirien omistajien joukossa nousee usein yksi kysymys yli muiden: miten koiran saa juomaan enemmän. Oikea vastaus ei ole lisätä tonnikalaa tai kissan ruokaa juomaveteen, vaan korjata se asia, joka on rikki. Useimmiten korjattavaa ei edes ole ja halu koiran juottamiseen kumpuaa luulosta sen hyödyllisyydestä.

Tavallinen koira tavallisella ruualla ei tarvitse lisäjuottamista. Asia muuttuu virtsatiekivien kohdalla tai pahassa ripulissa, mutta silloin työkalut ovat aivan toiset kuin tonnikalan valutusneste juomakipossa. Vielä vahvemmin sama pätee urheilevissa koirissa, olivat ne sitten agi-koiria tai rataa ympärijuoksevia vinttejä. Niiden kohdalla tulee huolehtia elektrolyyteistä, palautumisesta ja ylirasituksen välttämisestä.

Jos koet, että sinulla on ongelma koiran juomisen kanssa, niin älä tuhlaa rahaa rehydratisointijuomiin tai edes tonnikalan kantamiseen hartiat kipeinä kaupasta kotiin. Ota yhteyttä, niin korjataan se mikä on oikeasti syytä korjata.

Kaffepaussin aika
Kaffepaussin aika
92: Koiran (yli)juottaminen (podcast)
Loading
/
You are currently viewing 92: Koiran (yli)juottaminen (podcast)

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen