Ruokinnan idea

Ruokinnan idea on yleisluento kaikesta siitä, mikä aidosti ohjaa kaikkea millä ja miten ruokimme koiria. Virallisesti valinnat tehdään sen mukaan mikä on koiralle parasta. Meistä jokainen myös uskoo sen, aivan vilpittömästi. Mutta aivan yhtä vahva arkirealismin fakta on, että se, mitä pidämme koirille parhaana, muotoutuu melkoisen monitahoisesti ja -säikeisesti.

Luento podcast-sarjana

Katiskasta löydät kaikki 16 jaksoa omasta hakemistostaan. Suuntaa tänne: Ruokinnan idean podcastit

Luentosarjan idea

Luento on suunnattu heille, jotka haluavat ymmärtää syvemmin ruokintaa ja toimintamalleja. Jos etsit rautalankaa ruokinnan käytäntöön, niin Ruokinnan idea ei ole oikea vaihtoehto. Silloin kannattaa harkita Katiskan tarjonnasta Raakaruokinnan rautalankaa ja samaten, jos haluat oppia nimenomaan tekemään koirallesi oman ruokintasuunnitelman, niin koulutus Raakaruokinnan suunnittelu on enemmän kuin kohdallaan.

Sen sijaan jos haluat ymmärtää miksi ihmiset tekevät valintojaan, niin Ruokinnan idea on juuri kohdallaan.

Ruokinta perustuu useille eri vaikuttajille, joiden keskipisteessä on aina koira. Erilaiset syyt muokkaavat ruokintaa, kuten

  • omistajan odotukset sekä kuvitelmat,
  • harrastukset
  • terveys ja
  • joskus rotu

Havainnekartta kertoo yhden näkemyksen yleisimmistä tai vahvimmista vaikuttajista

suunnittelu_havainnekartta

 

Voit ladata havainnekartan tästä:

Lataa “Ruokinnan idea”

suunnittelu_havainnekartta.jpeg – Ladatty 462 kertaa – 74,89 kt

 

Pysähdy miettimään eri vaikuttajia ja miten ne painottavat sinun toteuttamaasi ruokintaa. Jokainen tekijä löytyy aivan jokaisen koiran ruokinnasta, vaikka ei aina omistajan tietoisella tasolla. Kuivamuonissa osa haaroista perustuu markkinoinnin myymään mielikuvaan sekä mainosväittämiin – kuten ruokakipon ravintoarvot perustuvat käsitteeseen täysravinto ja suunnittelu on toteutettu FEDIAF:n antamilla standardeilla. Terveysaspekti löytyy vaikkapa ruokaan lisätyistä yrteistä tai funktionaalisten ruokien terveyslupauksista.

Raakaruokinnassa löytyy aivan samat tekijät, mutta vahvemmin omistajan tekemien raaka-ainevalintojen takaa.

Koulutuksen rakenne

Koulutus rakentuu kuuteen oppituntiin. Viisi ensimmäistä selvittävät havainnekartan kytköksiä koiraan:

  1. Ravitsemus
  2. Ympäristö
  3. Koira tietää
  4. Uskot & Luulot
  5. Ruokakippo

Kuudes oppitunti ynnää kaiken edellä mainitun ruokakipon sisällön ja miettii sen yhteyksiä.

Tavoite

Koulutuksen tavoite on saada sinut ymmätämään mitkä asiat aidosti vaikuttavat koiran ruokaan ja mitkä ovat niiden keskinäiset suhteet. Tärkein pyrkimys on pakottaa sinun pohtimaan ja syventymään omassa ruokinta-arjessasi kysymyksiin miksi, koska silloin sinulle aukeaa kuin itsestään vastaus kysymykseen miten.

 

 

Ruokinnan idea
Ruokinnan idea
Ruokinnan idea
Loading
/
You are currently viewing Ruokinnan idea

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen